Részletes útmutató olimpiai játékokra történő fogadáshoz

A négyévente megrendezett nyári olimpiai játékok több, mint egy évszázados múltra tekintenek vissza. És tény, hogy amióta a TV-készülékek az ’50-es évek végétől egyre jobban elterjedtek Magyarországon, az olimpiai sportok népszerűsége is ugrásszerűen megnőtt. Ehhez természetesen az is nagyban hozzájárult, hogy számos sportágban kimagasló eredményt értek el a magyar sportolók, úgy egyéni, mind csapatszinten: vízilabda, különböző úszásnemek, kajak, kenu, kalapácsvetés, ökölvívás stb.

Bukmékerek olimpiai sportokra

Az olimpiai sportokra fogadás a Tippmix bevezetésével került előtérbe, a rendszerváltást követően. Viszont manapság már a hazai sportfogadás rajongók egyre nagyobb hányada választja inkább az olimpia sportokra fogadás esetében az online fogadóirodák egyikét. Mivel a legjobb sportfogadás oldalak platformjain jobbak a szorzók (odds), és számos bónusz, promóció is elérhető a magyarországi ügyfeleknek. Jelen cikkünk elsődleges célja az, hogy hasznos tanácsokkal és tudnivalókkal szolgálhassunk azon olvasóinknak, akik szívesen fogadnának online is, a nyári olimpiai játékok ideje alatt.

Olimpiai sportokra fogadás előnyösen a neten található legjobb fogadóirodáknál! (2020)
Rang Bukméker Bónusz* Részletek Fogadási piac Megtekintés
1
22bet
5
 • Hetente promóciók
 • A nap élő accumulator fogadása
 • 200
22bet ismertető
2
Rabona
4.5
 • Cashout / Cashback
 • Speciális promóciók
 • 75
Rabona ismertető
3
ZulaBet
4.5
 • Cashback
 • Virtuális sportok
 • 50
ZulaBet ismertető
4
FEZbet
4.5
 • Cashout
 • Speciális fogadások
 • 30
FEZbet ismertető
5
bet365
4.5
 • Cashout
 • Élő közvetítés
 • 120
bet365 ismertető

*Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft* összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft*), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Kizárólag új ügyfelek, feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

6
Campobet
4.5
 • Élő közvetítés
 • Cashback / Cashout
 • 45
Campobet ismertető
7
Unibet
4.5
 • Unibet TV
 • Ingyenes fogadás
 • 60
Unibet ismertető
8
LibraBet
4.5
 • Cashout / Cashback
 • Biztonságos Fogadás
 • 25
LibraBet ismertető
9
MELbet
4
 • Élő közvetítés
 • Izgalmas napi akciók
 • 100
MELbet ismertető
10
LVBET
4
 • Cashout
 • Speciális fogadások
 • 25
LVBET ismertető
11
Betfair
4
 • Cashout
 • Fogadási tőzsde
 • 25
Betfair ismertető
12
Betmaster
4
 • Népszerű kriptovaluták használata
 • Hetente promóciók
 • 15
Betmaster ismertető

Olimpiai sportok fogadás – hol érdemes játszani?

A nyári olimpiai játékok különböző sporteseményeire gyakorlatilag bármelyik, magára valamit is adó online bukinál fogadhatsz (pre-match és élő fogadás keretében is). Ugyanakkor, tény az is, hogy ezt a különleges, több, mint 30 sportágat magába foglaló nemzetközi sporteseményt csak 4 évente rendezik meg. Ezért a köztes időszakban az olimpiai sportok fogadás opció nem érhető el, még a legjobb sportfogadó oldalak webszájtjain sem. Vagy, ha mégis, akkor csak igen-igen hosszú távú fogadás keretében lehet fogadni például arra, hogy melyik nemzet szerezi meg a legtöbb ezüst – vagy egyéb – érmet.

Az alábbiakban azokat a legális sportfogadás szolgáltatókat szeretnének a figyelmedbe ajánlani, amelyek magas odds-okat nyújtanak az olimpiai sportok fogadás opcióhoz, és emellett egyéb, a nyári olimpiai játékokhoz kapcsolódó, időszakos promóciókat is nyújtanak.

MELbet

Az elmúlt évek során a Kelet- és Közép-Európában is elérhető MELbet sikeresen megvetette a lábát a magyarországi piacon is, jókora felhasználó bázist építve ki magának. A magyar nyelvű fogadási rendszer – amely desktopos és mobilos platformon is elérhető – jókora profittal kecsegtető fogadási lehetőségeket kínál az operátor magyar ügyfelei számára (is). Ugyanis a MELbet-nél nem csak a megfogadható sportok száma átlagon felüli, hanem a hozzájuk kapcsolódó sporteseményeké is.

Így az embernek szinte jojózik a szeme, amikor mélyebben elmerül az online bukmékeriroda éppen aktuális fogadási ajánlatában, aminek esetében az is kiemelendő, hogy az olimpia sportok fogadás opciója is megtalálható benne – de persze csakis olyankor, amikor éppen zajlanak az olimpiai sportesemények.

Üdvözlő bónusz: 30,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

bet365

Az online sportfogadás egyik legjobb szolgáltatójának számító bet365 is azon fogadóirodák közé tartozik, amelyek hatalmas választékot nyújtanak az ügyfeleiknek megtehető eseményekből és fogadási opciókból a nyári olimpiai játékok alatt (is). A bet365-nél fogadási piacok tömkeleg közül lehet választani, és a pre-match fogadás mellett természetesen az élő fogadási funkció is elérhető az operátor regisztrált felhasználói számára.

A makulátlan hírnévvel bíró bukmékernél rendszeresen vannak olyan promóciók, amelyek lényegesen jobbak, mint a cég versenytársai által nyújtottak. És persze az sem mellékes, hogy a bet365-nél a szorzók is kimondottan magasak, ami igencsak jó hír az olimpiai sportok fogadás lehetősét választó sportrajongók számára.

Üdvözlő bónusz: 15,000Ft*

18+ F. Feltételek érvényesek!

*Regisztráljon, fizessen be legalább 1.500 Ft* összeget a számlájára és a bet365 fogadási krediteket jutalmazza a feljogosító befizetése értékében (max. 15.000 Ft*), ha feljogosító fogadásokat tesz ugyanakkora értékben és azokat a bet365 kiértékeli. Kizárólag új ügyfelek, feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Unibet

A hazánkban jelentős felhasználó bázissal rendelkező Unibet-nél is adott a lehetőség azok számára, akik olimpia sportokra fogadás révén szeretnének némi profitra szert tenni. A máltai székhelyű Unibet is az olimpiai sportfogadási oldalak táborába tartozik. Mivel az alapítása óta a bukméker olyan széles kínálatot nyújt a nyári ötkarikás játékok idején az ügyfeleinek, hogy az ember szó szerint csak kapkodja a fejét. A fogadási piacok száma – sportágtól függően – szintén igen nagy, és ugyanez mondható el a megtehető fogadási lehetőségek / opciók terén is. Az Unibet-nél az ágazat egyik legjobb sportfogadás appja is a rendelkezésünkre áll, amellyel pofonegyszerűen tudunk akár élőben is olimpiai sportok fogadás opciókat megtenni.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betfair

A sportfogadási tőzsdekén elhíresült Betfair pont megfelelő terepet nyújt azok számára, akik olimpiai sportos fogadási stratégia bevetésére készülnek a soron következők ötkarikás játékok alkalmával. A betfair-nél ugyanis az a „poén”, hogy a tőzsde szekcióban más felhasználók ellenében lehet fogadásokat kötni, és ily módon akár még extrém magas szorzók is elérhetők.

De még, ha nem is vesszük igénybe a sportfogadási tőzsde kínálat lehetőségeket, akkor is érdemes számlát nyitni a több, mint 20 éves múlttal bíró bukinál, mivel a „hagyományos” sportfogadás ajánlatában is minden alkalommal helyet kap az olimpiai sportok fogadás opció. És ennek hála, az összes létező olimpia sportág szinte bármely eseményére fogadhatunk a nyári játékok időtartama alatt.

Üdvözlő bónusz: 16,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betclic

A magyar nyelven is elérhető Betclic már több, mint 15 éve jelen van az online sportfogadás európai piacán. És az alapítás óta eltelt évek során a korrektségéről elhíresült francia gyökerekkel rendelkező buki hazánkban is legjobb sportfogadó oldalak soraiba tartozik. Természetesen a nyári olimpiai sportok fogadás lehetősége is szerepel a „gallok” felhozatalában (ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor kábé négyévente).

De már csak amiatt is érdemes a Betclic-nél számlát nyitni, mert új ügyfélként egy 20 ezer Ft értékű Free Bet (ingyenes fogadás) hullik az ember ölébe. Meg persze az is említést érdemel, hogy több olyan sportág eseményei is napi rendszerességgel megrohadhatók (elég sok piacon, relatíve magas szorzókkal), amelyekkel az olimpiai játékokon is találkozhatunk (pl. boksz, kosárlabda, baseball stb.).

Betclic

A brit piacon az egyik legjelentősebbnek számító William Hill fogadóiroda a magyar sportfogadás fanatikusok körében is már jó ideje kifejezetten népszerű. A William Hill ugyan az üdvözlő sportfogadási bónuszok terén nem jeleskedik, viszont Európa-szerte az egyik legmegbízhatóbb fogadóirodák között tartják számon.

Az Egyesült Királyságban alapított bukinál az olimpiai sportágak bármelyikére lehet fogadásokat kötni, legyen szó akár az asztaliteniszről, az ökölvívásról, vagy a népszerű csapatsportok egyikéről (labdarúgás, vízilabda stb.). Az angliai buki esetében az is említésére méltó, hogy kiváló minőségű Live Streaming szolgáltatást is működtet a webhelyén, amin keresztül a pozitív egyenleggel rendelkező felhasználók élőben is megtekinthetnek számos olimpiai versenyszámot.

winmasters

A WM Interactive Limited égisze alá tartozó winmasters kapcsán nemrégiben megállítást nyert, hogy a fogadóiroda ismét fogad új magyar ügyfeleket. Ezért ahogy, a mondás is tartja, egy misét mindenképp megér, mivel a magyar nyelvi támogatással is rendelkező, Máltán regisztrált bukinál igencsak ütős a sportág kínálat, 100%-os (15 ezer Ft-os értékű) üdvözlő bónusz szerezhető, a szorzók pedig jó pár sportág eseményeinél magasabbak, mint a piaci átlag.

De mivel a cikkünk ezen része az olimpiai sportok fogadási oldalak bemutatására hivatott, ezért ejtsünk pár szót a lényegről is. A winmasters-nek a 2014-es alapítás óta egy ízben nyílt rá alkalma, hogy az nyári ötkarikás játékok kapcsán (2016) az olimpiai sportok fogadás opcióját is lehetővé tegye az ügyfeleinek. A buki jó teljesítményt nyújtott ezen a „fronton”, mivel a legnépszerűbb sportokra többféle piacon, elég sok opcióban, és fogadási típus keretében lehetett élesben játszani a desktopos és a mobilos webhelyén is.

bwin

A legjobb sportfogadó oldalak között számon tartott, ausztriai székhelyű bwin magyar nyelvű webhelye messze földön híres a funkcionalitásáról, valamint arról, hogy olyan részletes GYIK szekcióval van ellátva, amiben szinte bármilyen, a sportfogadással kapcsolatos információ fellelhető. Az osztrák bukinál túlzás nélkül gigászi méretű a sportfogadási kínálat: közel 90 sportág eseményeire lehet pre-match és live fogadásokat kötni nap, mint nap!

Természetesen négyévente, a nyári olimpiai játékok fogadás lehetőségei is felkerülnek a buki „étlapjára”, és az igazat megvallva ilyenkor aztán bőven van miből csemegézgetni. Ugyanis az ötkarikás játékok versenyszámaihoz (bár ez az adott sporttól is függ) megesik, hogy több, mint egy tucat fogadási piacot és megszámlálhatatlan mennyiségű fogadási opciót nyújt az online sportfogadás szolgáltató.

NetBet

Bár a 2001-ben alapított NetBet jelenleg nem fogad új ügyfeleket Magyarországról, viszont számos EU-s tagállamból gond nélkül tudnak számlát nyitni a máltai székhelyű bukmékernél. A NetBet-ról is elmondható, hogy az úgynevezett olimpia sport bukmékerek közé tartozik. Ugyanis 4 éves időközönként az 5 karikás játékok legfontosabb sporteseményeire többféle piacon és meglehetősen sok fogadási opciók keretében köthetnek pre-match és live fogadásokat az operátor regisztrált ügyfelei. A NetBet talán egyetlen komoly negatívuma, hogy a magyar nyelvi támogatás a desktopos és mobil webszájthoz sem biztosított.

Olimpiai sportokra fogadás – hogyan, mire, kire?

Olypmic Games logo

Az 5 karikás játékok főként azoknak kínálnak remek fogadási alkalmakat, akik a kevésbé populáris sportokra specializálódtak, mint például a birkózás, az úszás különböző válfajai (gyors, pillangó, vegyes), vagy esetleg a kajak-kenu. Ugyanis ezek a sportok a nemzetközi versenyeket kivéve (EB, VB, nyári olimpiai játékok) csak elvétve szerepelnek az online fogadóirodák kínálatában.

És emiatt bizony még a legjobb sportfogadás oldalak odds-mesterei is bajban vannak a szorzók „belövésével”, mivel csak igen nehezen tudják felmérni az esélyeket a versenyszámuk futamainál (pl. egy kajak 1-es középdöntőnél, vagy egy 200 méteres nő hátúszás elődöntőnél). Mi magyarok a „vizes sportokban” köztudottan jók vagyunk, ezért érdemes azokra a futamokra fókuszálnod, amelyekben esélyes hazai versenyző is szerepel.

Ilyenkor, ha adott az „xy az 1-3 helyen végez piac” igen magas szorzóval fogadhatsz szinte bármelyik úszásnemben a szerinted továbbjutásra esélyes magyar versenyzőre.

Ami a népszerű csapatsportok illeti, a magyar férfi és női vízilabda vágogatott szinten mindig hozza a papírformát, ha egy fokkal gyengébb elfél ellen játszik, ami még a csoportmeccsek esetére is igaz.

Olimpiai sportok fogadás – milyen fogadástípust használjak?

Amíg az ember csak szórakozás céljából akar fogadni az olimpiai sport bukmékerek egyikénél, addig elég, ha single bet formájáéban csak egy-egy kimenetelt tesz meg a fogadószelvényén. Viszont, ha a profitra akarsz rámenni, akkor egy komolyan összetett fogadási típust ajánlott a cél érdekében bevetned (pl. Lucky 63, vagy Heinz 120).

De még ebben az esetben is menj mindig a „tutira”, és a megfogadott kimenetelid döntő többségét papírforma tippekből állítsd lehetőleg össze, ami különösen igaz abban azt esetben, ha populáris csapatsportokra is akarsz fogadni. Az olimpiákon a sportolók elképesztően motiváltak, ezért például dőreség lenne egy szerb, horvát, vagy spanyol férfi vízilabda válogatott ellenében fogadnod, ha mondjuk a dél-afrikai vagy az új-zélandi csapat ellen játszanak.

A gyűjtő fogadások kapcsán pedig annyit, hogy ha ezzel a fogadás típussal akarsz némi cash-re szert tenni, akkor lehetőleg ne menj 4-es kötés fölé még akkor sem, ha csak egy adott sportág versenyszámait, meccseit fogadod meg.

Pár gondolat a fogadási piacok kapcsán

Azon sportágak esetében, amelyek népszerű csapatsportnak számítanak (foci, baseball, vízilabda, kosárlabda stb.) kábé pont ugyanazokon a piacokon tudsz fogadni, mintha egy nemzeti bajnokság, vagy liga meccsére kötnél fogadást: hendikepes piacok, alatta / felette piacok, pontos eredmény piacok, végkimenetel piacok, ázsiai hendikepes piacok és a többi. A kevesek körében népszerű sportoknál már kicsivel árnyaltabb a helyzet (pl. különböző úszásnemek). Mivel ezek esetében rendszerint csak az aktuális versenyszám / futam nyertesére lehet fogadni és / vagy arra, hogy xy versenyző milyen időarányban nyer, vagy esetleg arra, hogy felállít-e az adott 5 karikás játékok során olimpiai rekordod (erre csak pre-match fogadás révén lehet fogadni).

Élő fogadás és élő közvetítés olimpiai játékokhoz

Az élő fogadás opciója gyakorlatilag mindegyik bukinál biztosított, bár tény, hogy egyeseknél jóval több olimpiai sporteseményre lehet in-play betting keretében fogadásokat kötni, mint másoknál. Emellett az is igaz, hogy bizonyos sportágakhoz az élő fogadásra csak nagyon rövid idő áll az ember rendelkezésére (már, ha lehet rájuk az adott operátornál élőben fogadni), mivel a versenyszámok perceket alatt lezajlanak (pl. 100 méteres gátfutás, síkfutás, stb.).

Az olimpiai játékoknak a legfontosabb eseményeit a magyarországi TV-csatornák mindig közvetítik. Viszont az is igaz, hogy elég sok futamot csak felvételről lehet megtekinteni itthon. Ezért nem árt, ha olyan bukinál is van számlád, ahol élőben bármelyik, általad megfogadni kívánt sporteseményt élőben is megnézhetsz.

A nyári olimpiák Magyarországon legnépszerűbbnek számító eseményei

Kétség sem fér hozzá, hogy a magyar férfi és női vízilabda válogatott szerepelését övezi a legnagyobb mértékű érdeklődés hazánkban a nyári olimpiák során, hiszen honfitársaink kiváló eredményeket értek el (főként a férfiak). Emellett természetesen az egyéb „vizes sportok” különböző eseményeit is számottevő érdeklődés kíséri: kajak és kenu futamok, és a különböző úszásnemek versenyszámai.

Fogadási trükkök és tippek olimpia idejére

Az nyaranta megrendezett olimpiák rendszerint kábé két hétig szoktak tartani, igen intenzívek, és ebből kifolyólag rendkívül nagyfokú terhelés éri a sportolókat, ami különösen igaz a csapatsport esetében, ahol szinte zsinórban követik egymást a mérkőzések. Abban az esetben, ha már egy adott csapat elért annyit pontot a saját csoportjában, amivel biztos, hogy tovább fog jutni (pl. vízilabdánál a negyeddöntőbe), akkor gyakran előfordul, hogy az edzők „pihentetik” a kulcsjátékosokat, ifjú tehetségeknek adva játéklehetőséget, és egy „gyengébb összetételű” csapattal állnak ki a soron következő ellenfél ellen.


Amennyiben az ellenfélnek még van esélye a továbbjutásra, akkor garantáltan apait-anyait bele fog adni, ami meglepetés eredményt hozhat az adott mérkőzésen. Ezért ilyen szituációban az adott meccs alakulását élőben követve egyáltalán nem az ördögtől való ötlet a már tutira továbbjutó „nagycsapat” ellenében fogadni.


Ha a közvetlenül az olimpiák kezdete előtt szeretnél fogdást kötni arra, hogy melyik ország szerzi meg például a második legtöbb aranyérmet (rendszerint az USA végez a dobogó legfelső fokán), akkor olyan nemzetre érdemes fogadást kötnöd, amely az olimpiák során korábban mindig is az „éllovasok” között volt ezen a téren (pl. Kína, Nagy-Britannia, esetleg Oroszország, Németország).


Ugyanakkor, ha magas szorzóval szeretnél fogadni azon, a piacon, hogy egy adott ország szerez-e aranyérmet, akkor érdemes átnézed azon országok sportolóinak teljesítményét, amelyek az elmúlt olimpia során egyetlen alkalommal sem tudták megszerezni a legszebben csillogó olimpiai-érmet (pl. 2016-ban India meglepő módon egyetlen aranyérmet sem tudod szerezni, mint ahogyan Mexikó és Írország sem).

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Tény, hogy a nyári olimpiákat (a VB-kel, EB-kel) ellentétben 4-évenete rendezik meg, és ebből adódóan csak ritkán nyílik az embernek alkalma fogadni rájuk. Ugyanakkor az is igaz, hogy az olimpiák ideje alatt Magyarországon elképesztő mértékben megnő a fogadási kedv, és ahogy hazánkban mondani szokás szinte „olimpiai láz” alakul ki. Éppen ezért kár lenne kihagynod ezeket az alkalmakat, ami különösen igaz, ha jó vagy olyan sportágakban (pl. úszás, kajak és kenu, vívás), amik esetében az esélyeket az online bukik odds-mesterei csak nehezen tudnak megítélni, és gyakran meglepően magas szorzókkal rukkolnak elő.
Amennyiben kellően türelmes vagy, és nem jelent gondot, ha esetleg komolyan tétben kötsz meg – akár az adott olimpia előtt hónapokkal – egy ilyen típusú fogadást, viszont tuti a tipped, akkor érdemes élned ezzel a lehetőséggel is.
Igen, mivel manapság az online fogadóirodák mindegyike igyekszik „meglovagolni” az olimpia fogadási láz hullámait, és minél nagyobb profitra szert tenni az olimpiák ideje alatt. Nyilván nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a nyári olimpiák legtöbb eseményére még a napjainkban már retrósnak számító Tippmix révén is köthetsz papír-alapú fogadásokat.
Egyéb népszerű sportok
felső